sessie chromatisch accordeon

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor accordeonisten die hun instrument goed kennen en perfect weten waar de noten op het klavier liggen. Je kan zowel op het gehoor spelen als van een partituur lezen.

Raquel deelt de geheimen van diverse muziekstijlen met jou. Samen werken we aan frasering, accenten, swing, ritme, variaties, en begeleidingstechnieken voor zowel de baslijn als de rechterhand. We nemen ook de tijd om arrangementen te maken. Op ons repertoire staan zeker al een musette uit de jaren 30, een Ierse melodie, een Waalse compositie en een traditioneel Vlaams lied. Het belangrijkste is dat we veel plezier beleven aan het samen muziek maken.

  • chromatisch accordeon met knoppen of pianoklavier of aanverwanten (concertina, harmonica, diatonisch accordeon)

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, pen en papier en heel veel energie šŸ™‚

Raquel Gigot

Raquel is een veelzijdige muzikante die zich thuis voelt in een breed scala aan muziekstijlen, variƫrend van de Parijse musette van de swingjazz-periode tot de traditionele klanken uit Oost-Europa, Scandinaviƫ, Schotland, Ierland en Walloniƫ. Met wortels in zowel Belgiƫ als Spanje, heeft ze een rijke achtergrond. Ze heeft al 25 jaar ervaring in het spelen van Keltische muziek met Orion, 10 jaar in het vertolken van dansbare folk met Etoile Musette , en heeft zich ook verdiept in Waalse muziek van oude manuscripten met Solia. Wanneer haar accordeon klinkt, lijkt het alsof ze aan elke hand een dozijn vingers heeft, zo vloeiend zijn haar harmonieƫn en ritmes. Daarnaast geeft ze regelmatig workshops in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Belgiƫ, en spreekt ze vloeiend zowel Nederlands als Frans.

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle videoā€™s van vorig jaar op YouTube