sessie hommel beginners/gevorderden

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor absolute beginners die zin hebben om hommel te leren spelen en voor meer ervaren spelers op diatonische of chromatische hommel. Noten kunnen lezen is een pluspunt.

De hommel is een prachtig instrument met talloze mogelijkheden dat zeker meer aandacht verdient! Tijdens deze vijf dagen leren absolute beginners op een speelse manier de hommel kennen, vanaf het allereerste begin. Naast het aanleren van de basistechnieken van het hommelspel, verkennen we eenvoudige melodieën uit diverse genres, variërend van Vlaamse volksmuziek tot barok en hedendaagse composities. Voor gevorderde spelers zijn er aangepaste tunes en gaan we dieper in op de speeltechnieken van zowel de linker- als de rechterhand. We besteden ook aandacht aan een correcte speelhouding en het verfijnen van versieringen en tweede stemmen.

  • goed bespeelbare diatonische hommel in sol/do (G/C), met sol als losse snaar, een chromatisch instrument in sol/do (G/C) kan je ook meebrengen.

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem, je kan een hommel huren tijdens de stage voor € 40. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Jan Delcour

Jan is een fervent hommelspeler die 16 jaar les gaf aan de muziekacademie in Gooik en medeoprichter is van de halfjaarlijkse nationale hommeldagen, waar spelers samenkomen om te spelen en bij te leren. Hij volgde stages bij Ritteke De Meulenaere, Guido Piccard, André Deru, Christophe Toussaint en Claudine Buffet en gaf zelf stages in Borzée en Gooik. Momenteel leidt hij nog de samenspelgroep van de Sint-Maartensgilde in Gooik. Naast muzikant is hij ook molenaar. Jan verzamelde jarenlang molenliederen die hij publiceerde in zijn boek de Zingende zeilen en heel recent in Draai, Draai Meuleke, een bundel op maat van kinderen.

  • contacteer Jan voor vragen over de sessie

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle video’s van vorig jaar op YouTube