sessie viool gevorderden

  • maximum 14 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor gevorderde violisten en andere strijkers die op het gehoor kunnen spelen en moeiteloos technieken zoals transponeren, spelen in hoge posities en akkoordenspel kunnen toepassen.

Tijdens deze vijfdaagse reis door de muziek van oost en west staat een fantastisch programma op ons te wachten! We zullen ons laten betoveren door Arabische en Turkse melodieën, met hun versieringen en microtonen, evenals door de virtuositeit van Bulgaarse nummers en de hartverscheurende liederen uit de Balkan. Bovendien zullen we dieper ingaan op stijlkenmerken, zoals versieringen, en ontdekken hoe we op de viool kunnen begeleiden door middel van akkoordenspel. Dit belooft een onvergetelijke ervaring te worden!

  • viool of ander strijkinstrument

  • opnameapparaat of smartphone/tablet

© Bart Denolf

Shalan Alhamwy

Shalan is een veelzijdige muzikant met wortels in Syrië en België, die uitblinkt als violist, componist, leraar en fotograaf. Met een klassieke opleiding en een diverse muzikale achtergrond in Westerse, Arabische en Turkse muziek, mengt Shalan deze stijlen op soepele wijze in zijn muzikale uitvoeringen en composities. Hij werd gevraagd als componist door wereldberoemde orkesten, waaronder het WDR Funkhausorchester, Köln en Kammersymphonie Berlin en heeft muziek geschreven voor ensembles, films en tv-shows. Shalan treedt op met Damast Duo, Olla Vogala en het Expat Philharmonic Orchestra, is artistiek leider van Jiraan Ensemble en Picea Orientalis en geeft les Midden-Oosterse viool in De Centrale.

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle video’s van vorig jaar op YouTube