sessie samenspel

  • maximum 18 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor muzikanten die hun instrument goed kennen en vloeiend melodieën kunnen spelen, niet voor beginners. Elk akoestisch instrument is welkom! Geen elektrisch versterkte instrumenten en geen drums, kleine percussie daarentegen is meer dan welkom. Indien je een bourdoninstrument speelt, weet dan dat je niet alles zal kunnen meespelen. In dat geval is het ideaal als je ook nog een ander instrument bespeelt.

Vanuit de bergtoppen van Sicilië, gedragen door een Griekse bries, reizen we langs Frankrijk, Ierland, en Zweden, om uiteindelijk neer te strijken in het hart van Gent. Wouter neemt traditionele melodieën en zijn eigen composities gebaseerd daarop mee naar Gooik. In deze sessie staat de ontmoeting tussen authenticiteit en de vernieuwende kracht van eeuwenoude tradities, die de kern vormen van de nieuwe folk, centraal. We benaderen muziek op het gehoor en werken aan thema’s, arrangementen en improvisaties, waarbij enkele essentiële aspecten van muziektheorie voor de folk worden belicht, zoals basisakkoorden en modi. Na de stage zijn partituren beschikbaar. We werken toe naar naar een gezamenlijke jamsessie of concert op de laatste dag.

  • je instrument(en). Je vermeldt best bij je inschrijving welk(e) instrument(en) je precies speelt.

  • opnameapparaat of smartphone/tablet

© Filip Verpoest

Wouter Vandenabeele

Wouter was in zijn muzikale beginjaren actief als muzikant bij de folkgroep Ambrozijn, een groep die mee aan de basis lag van de folkrevival van de jaren ‘90. Hij werkte zich verder op als componist, arrangeur en artistiek leider van diverse groepen en projecten. Zo stichtte hij het wereldorkest Olla Vogala dat onder zijn leiding een unieke plaats veroverde in het Vlaamse muzieklandschap. Met zijn Chansons-reeks van 4 albums laat hij zijn meer intieme en ingetogen kant horen. Als violist bij de bands Tamala en Ghent Folk Violin Project vertelt hij wederom een eigen verhaal waar hij ontmoetingen met andere culturen en genres nooit uitsluit. Andere opmerkelijke projecten die hij realiseerde zijn het prestigieuze Hadzidakis-project (opener van de Olympische Spelen 2004 in Athene), het Marokkaans-Vlaams project Brared Ataï, Zuiderwind, een project met Afrikaanse muzikanten en Hiraeth, een zoektocht van 3 maanden naar melancholie in de Zuid-Europese folk.

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle video’s van vorig jaar op YouTube