sessie samenspel bal

  • maximum 26 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor muzikanten met enkele jaren speelervaring die gemakkelijk melodieën op het gehoor kunnen leren en vlot hun instrument bespelen. Speel je een niet-chromatisch instrument zoals doedelzak, hou er dan rekening mee dat je niet alle melodieën zal kunnen spelen en het dus handig kan zijn ook een ander instrument mee te nemen.

Guus en Camille leren je hun favoriete dansbare tunes en liedjes, van traditionele tot hedendaagse folk. We spelen alles op het gehoor waarbij we ingaan op versieringen, speelstijl, groove en begeleiding. We focussen vooral op het samen spelen en luisteren naar elkaar. Het resultaat van onze sessie zal te horen zijn op het bal op de laatste avond, dus bereid jullie maar voor op een stevig repertoire!

  • alle instrumenten, behalve zware percussie, zijn welkom. Je vermeldt best bij je inschrijving welk(e) instrument(en) je precies speelt.

  • opnameapparaat of smartphone/tablet (om geluidsopnames te maken & foto’s van bordschema’s), pen en papier

Guus Herremans

Guus leerde als jonge knaap de accordeon kennen bij Wilfrid Moonen en trok als eerste in België naar het kunsthumaniora om er diatonische accordeon te volgen. Ook tijdens stages en masterclasses bij Didier Laloy, Fillipo Gambetta, Aurélien Claranbaux en Andy Cutting schaafde hij zijn techniek bij. Ondertussen is Guus zelf een begenadigd lesgever bij Muziekpublique. Zijn virtuoze accordeonspel kan je horen bij groepen als Airboxes, Les Bottines Artistiques, Dries De Vis, PHLOX, Nufolk Global Connections Orchestra, Duo Lopez-Herremans en duo Ooghe-Herremans.

© André Hébrard

Camille Stimbre

Camille, een jonge violist uit Frankrijk, heeft zijn sporen verdiend in bands als Bargainatt, Duo Cam&Léon en Arquèthi. Zijn virtuositeit op de viool en zijn uitgebreide kennis van het balrepertoire zijn onmiskenbaar. Hij creëert hedendaagse composities die verschillende inspiraties samenbrengen, maar zijn hart ligt bij de populaire traditionele muziek uit het Centraal Massief.

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle video’s van vorig jaar op YouTube