sessie dans gevorderden

  • maximum 24 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor iedereen die graag wil leren folkdansen, een specifiek niveau is niet vereist. Wel enthousiasme, leergierigheid en een goed humeur!

  • Je schrijft je bij voorkeur in per koppel. Als individu ben je ook welkom, maar kan het zijn dat je zowel de rol van volger als deze van leider moet opnemen.

Tijdens de stage delen Katrien en Marc hun expertise om je te helpen een betere danser te worden! Door middel van danstechnieken en analyse, geïntegreerd in diverse oefeningen en choreografieën, tillen we je dansvaardigheden naar een hoger niveau. We leggen de nadruk op koppeldansen en onderzoeken welke technieken het beste werken voor zowel jou als individu als voor je danspartner. Alle dansen worden live begeleid door accordeonist Vincent Verhelst. Samen zullen we veel plezier hebben en stralen op de dansvloer!

  • soepele en comfortabele (dans)schoenen

Katrien Van Craenenbroeck

Bij Katrien thuis werd er liever gedanst dan naar tv gekeken. Haar vader Renaat richtte in de jaren 60 zijn eigen dansgroep op. Wat begon als een volksdansgroep groeide al snel uit tot een ‘folkdansgroep’. Door onderzoek naar traditionele dansen en analyse van dansbewegingen evolueerde de groep naar een ander repertoire. Meer dan 40 jaar geleden sloot Katrien zich aan bij dansgroep Lange Wapper, waar ze later ook als danspartner op stages sprong die haar vader organiseerde. Ze zet nu nog steeds de familietraditie voort, voornamelijk gericht op de technische aspecten van de dans. Door middel van analyse van dansbewegingen begeleidt ze dansers individueel om hun danstechniek te verbeteren.

  • contacteer Katrien voor vragen over de sessie

© Patrick Clerens

Marc Generé

Op 18-jarige leeftijd begon Marc met dansen bij Dansgroep Lange Wapper, een passie die hij tot op heden koestert. Hij heeft ook lessen gevolgd bij onder andere Renaat Van Craenenbroeck. Bovendien heeft hij samen met Katrien al meerdere keren dansstages begeleid als danspartner, waaronder die in Gooik.

Vincent Verhelst

Vincent is opgegroeid met folk en volksdansen. Beide ouders gaven les in volksdansen en waren ook muzikaal actief. Hij behaalde een diploma als slagwerker aan het Conservatorium van Mechelen en is autodidact op accordeon, het instrument waarmee hij de danssessies met veel enthousiasme zal begeleiden. Hij speelt in verschillende bands met diverse genres, waaronder folk, latin jazz, swing, covers en klezmer. Daarnaast geeft hij les in samenspel en hakkebord bij Westelfolk, en privélessen in chromatisch en diatonisch accordeon.

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle video’s van vorig jaar op YouTube