sessie aquarel

  • maximum 16 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor zowel prille beginnende aquarellisten als gevorderden die hun techniek willen aanschroeven

We vliegen erin met het ontdekken van alle materialen waarmee we zullen werken: verf, penselen en papier. Daarna leert Herman je enkele basistechnieken en gaan we zoveel mogelijk ‘en plein air’’ schilderen. Als landschapsschilder werken we rond luchten en wolken, bomen en struiken, water, weerspiegelingen, licht en schaduw. We gaan ook met pen en inkt aan de slag, maken een rietpen om met bister te schilderen en leren hoe we onze werken kunnen presenteren en inlijsten. De sessie aquarel wordt afgesloten met een mooie tentoonstelling van alles wat we gemaakt hebben!

  • Neem alles mee wat je hebt aan materiaal: minimum de basiskleuren in tubes, enkele ronde penselen, aquarelpapier, keukenrol, 2 witte eetborden, gom, breekmes, rol plakband (tesa), potlood, plooistoeltje, waterflesje, 2 potjes voor water, multiplex plankje van 35 x 45 cm en eventueel een haardroger. Je krijgt nog een volledige materiaallijst in aanloop van de stage.

  • in samenwerking met aquarel Ninove

Door omstandigheden zal Arie Jekel de sessie aquarel in goed banen leiden, in plaats van Herman Dewit. Meer informatie over Arie kan je hier vinden.

© Patrick Clerens

Herman Dewit

Herman is alom gekend als muzikant bij ’t Kliekske, Trommelfluit en Rosita & Herman. Hij is daarnaast ook instrumentenbouwer, schrijver, aquarellist-tekenaar en stond mee aan de wieg van de stage in Gooik. Hij maakte al honderden aquarellen van voornamelijk landschappen en stadszichten die te zien waren op verschillende tentoonstellingen en publiceerde twee toonaangevende boeken met tekeningen en aquarellen van Gooik (Gooik in kleur en klank) en aquarellen gemaakt tijdens zijn vele concertreizen. Zelfs Tom Waes van Reizen Waes kwam voor zijn programma les volgen bij Herman om te leren aquarelleren.

aquarellen van Herman