sessie diatonisch accordeon beginners

  • maximum 14 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor beginners met al een beetje ervaring op diatonisch accordeon. Je kan al een 10-tal melodieën spelen en kent je akkoorden aan de baskant. Opgelet: als absolute beginner zonder ervaring kan je dus niet deelnemen aan deze sessie!

Tijdens de stage ontdekken we hoe je diatonische accordeon volledig kan doorgronden. Ondanks de schijnbare complexiteit van de noten, ligt er een duidelijke structuur onder. Door middel van eenvoudige melodieën verkennen we stap voor stap alle aspecten van het instrument verkennen. Hoe breng je de linker- en rechterhand perfect samen? Welke vingerzetting werkt het beste? Is mijn houding correct? Dit alles leidt tot oneindig spelplezier!

  • diatonisch accordeon in stemming G/C (sol/do)

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, pen en papier

© Mattias Desmet

Pascale Rubens

Pascale heeft een rijke muzikale achtergrond. Haar muzikale reis begon met een klassieke vioolopleiding aan de muziekacademie, maar op 18-jarige leeftijd ontdekte ze haar passie voor de diatonische accordeon. Ze heeft eerder gespeeld in duo Musaraigne en Griff, en momenteel maakt ze deel uit van het populaire duo/kwartet Naragonia en Systrar. Bovendien verzorgt ze samen met haar man, Toon Van Mierlo, livemuziek voor theatergroep Tal en Thee. Naast haar optredens is Pascale ook actief als docente diatonische accordeon aan de academies van Schoten en Genk. Haar expertise wordt erkend zowel binnen als buiten België, waar ze regelmatig wordt gevraagd als workshopdocente.

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle video’s van vorig jaar op YouTube