kindersessie 4-9 jaar

  • maximum 25 deelnemers van 4 tot 9 jaar

  • voor kinderen die graag spelen

  • Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

Sommige mensen dromen ervan om eeuwig te leven. Hoe oud Joke, Elise en Mieke zijn, verklappen ze liever niet en nog minder hoe dat komt. Tenzij misschien… als je tussen 4 en 9 jaar oud bent en het vijf dagen met hen kan uithouden. Je moet het dan wel kunnen verdragen dat ze honderduit vertellen over Nonkel Bot en tante Beentje. Die hebben in hun prehistorisch stulpje immers heel wat meegemaakt en ontdekt. Om te bewijzen dat ze niemand (wier)blaasjes wijsmaken, zullen ze de kinderen tijdens de stage tot op het mammoetbot laten uitzoeken hoe het er in prehistorische tijden aan toe ging. Haal die vuurstenen en hertenvellekes maar boven, want in de steentijd zijn die haast onmisbaar!

  • een kussen om op te zitten, vuile kleren, een drinkbeker en een koffer of bak om materiaal in te bewaren behoren tot de standaarduitrusting. In de zomer krijgen de ouders nog een mail met meer informatie.

Mieke Evenepoel

Mieke heeft bijna geen enkel stagejaar overgeslagen. Als kind leerde ze er op een fijfer blazen, zette ze er haar eerste danspasjes en ze verzon tweede stemmen bij liedjes die op de trappen of tot in het toilet werden gezongen. Haar leven bestaat (jammer genoeg) niet alleen uit ‘stage’. De rest van het jaar duikt ze graag in de geschiedenis om daar verhalen over te schrijven en illustraties te maken. En dat in-de-geschiedenis-duiken komt dit jaar van pas, want naast haar dagelijkse bezigheid als leerkracht, verdiept ze zich nu extra in de prehistorie. Haar jarenlange ervaring als lesgever bij de kindersessie en passie voor het muzische, het kunstige, … zorgt ervoor dat de jongste deelnemers vijf dagen kunnen leren, ontdekken, dansen, hun fantasie gebruiken en muziek maken.

Joke Delcour

Joke danst, zingt, vertelt en knutselt … Van alles kan ze wat. De gekste voorstellen komen in haar handen tot leven. Als lerares beeld en grafische technieken is ze pedagogisch enorm onderlegd en kan ze haar mannetje wel staan voor groot en klein. Lesgever bij de kindersessie zijn en elke dag bezig zijn met allerlei kunsten, maakt dat de kinderen in haar buurt meegesleurd worden in een wereld vol fantasie, muziek en beeld. Als jullie in Gooik allerlei Lascaux-achtige schilderingen zien opduiken, is de kans groot dat zij langs is geweest.

  • contacteer Joke voor vragen over de sessie

Elise Rodriguez

Elise heeft haar stagestrepen ondertussen ook al verdiend. Doedelen, fijferen, dansen, zingen en kleuters op sleeptouw nemen zijn voor haar dagelijkse kost. Daarnaast is ze gek op alles wat vleugels of poten heeft. Van parkieten tot wolharige neushoorns, sabeltandtijgers of wilde paardjes, hoe ‘dieriger’, hoe liever! Ze zal als een echte oermoeder voor de kleintjes zorgen en iedereen opvrolijken die het thema verkeerd heeft begrepen en steen en been begint te klagen.

  • contacteer Elise voor vragen over de sessie

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle video’s van vorig jaar op YouTube