sessie draailier voor kinderen

  • maximum 8 deelnemers van 9 tot 12 jaar

  • voor kinderen die nieuwsgierig zijn om draailier te leren spelen en de vele mogelijkheden van dit instrument te ontdekken. Heb je al een beetje ervaring en heb je zin om verder aan de slag te gaan met dit boeiende bourdoninstrument? Ook dan ben je welkom!

  • Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

Tijdens deze sessie staan enerzijds eenvoudige deuntjes op het menu, maar we gaan ook creatief aan de slag door zelf muziek te ‘maken’. Wie nog nooit draailier heeft gespeeld, leert hier de eerste melodietjes spelen in groep. Je leert hoe je de draailier kan stemmen, verzorgen, en bespelen. Kan je al wat draailier spelen? Dan zal je uitgedaagd worden om verder aan de slag te gaan en op je eigen niveau speelplezier te ervaren. Leren samen spelen met anderen staat centraal, maar er is ook de kans om alleen te oefenen om op die manier je eigen kunnen uit te breiden. Natuurlijk doen we tussendoor leuke spelletjes en maken we kennis met andere instrumenten die je op de stage tegenkomt.

  • je kan een draailier huren die iets compacter is dan een standaardmodel, perfect voor kleinere handen, of je mag ook je eigen instrument meebrengen (met melodiesnaar in sol (G) en bourdon- en trompetsnaar in sol (G) of do (C), laat dit weten bij je inschrijving.

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem, je kan een kinderdraailier huren tijdens de stage voor € 40. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Els Peeters

Els gaf 22 jaar les aan jongeren met autisme aan het KIDS in Hasselt. Ze volgde van kinds af vioolles en later draailierles aan de Genkse academie. Nu geeft ze er zelf draailier en notenleer aan leerlingen in de zorgklassen. Naast de lessen in de academie volgde ze voor draailier heel wat cursussen en workshops in binnen- en buitenland, o.a. bij Matthias Loibner, Gilles Chabenat , Germán Díaz, Johannes Hellman, Isabelle Pignol, Efren Lopez, Benoit Michaud… Ze geeft draailierles aan de academies van Ieper en Genk en bij Muziekpublique en schreef het boek Liere Draaie.

  • contacteer Els voor vragen over de sessie

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle video’s van vorig jaar op YouTube