sessie hommel voor kinderen

  • maximum 10 deelnemers van 9 tot 12 jaar

  • Zegt folk met zinderende bourdonsnaren en glijdende melodieën op de hommel je wat? Ervaring of niet, iedereen is welkom. Je hoeft geen partituren te kunnen lezen of noten kennen. Met veel goesting komen we ver!

  • Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

We leren toffe folktunes met folkrockende plectrums en stokjes die scheuren over de snaren. We begeleiden liedjes en ontdekken zo dit nieuwe, heel toegankelijke instrument. Samen dansen en zingen we op onze nieuw geleerde melodieën. Zing-zigge-zing, Zigge-zing-zing en daarop vinden we samen melodieën en liedjes uit. We zetten ook onze eerste stapjes in de wereld van improvisatie. Zo leren we nog beter ons instrument ontdekken.

  • Er werden vorig jaar spiksplinternieuwe hommeltjes gebouwd. Vers en fris dus! Je kan deze huren voor de hele stageweek.

  • kleurpotloden, pennen en papier of schriftje

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem, je kan een hommel huren tijdens de stage voor € 40. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Koen Vanmeerbeek

Koen begon zijn muzikale reis op viool en altviool aan de muziekacademie, maar al snel werd hij gegrepen door de folkpassie. Hij volgde talloze stages zowel binnen als buiten België. Op een Zweedse muziekstage ontdekte hij de nyckelharpa, waar hij sinds enkele jaren les in geeft aan de muziekschool. Samen met Marjolein vormt hij niet alleen een koppel, maar ook het muzikale duo Esi Nri. Vorig jaar brachten ze hun debuutalbum “Graag traag, hier spelen wij” uit. Voor het eerst geven ze nu een hommelsessie voor kinderen in Gooik, een spannend avontuur!

Marjolein Cools

Marjolein behaalde haar diploma als chromatisch accordeoniste aan het Conservatorium van Antwerpen. Sindsdien geeft ze al 22 jaar les aan de muziekschool. Met haar groep Aranis heeft ze opgetreden in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft ze gedurende 13 jaar haar eigen accordeonstage georganiseerd. Samen met Koen vormt ze niet alleen een koppel, maar ook het muzikale duo Esi Nri. Vorig jaar brachten ze hun debuutalbum “Graag traag, hier spelen wij” uit. Voor het eerst geven ze nu een hommelsessie voor kinderen in Gooik, een spannend avontuur!

  • contacteer Marjolein voor vragen over de sessie

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle video’s van vorig jaar op YouTube