sessie diatonisch accordeon gevorderden

  • maximum 14 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor gevorderde accordeonisten met 3-rijer die hun instrument al voldoende beheersen en vlot een eenvoudige melodie met bassen op het gehoor kunnen spelen. Je kent de bassen goed bij naam. Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk, want we werken op het gehoor.

We verkennen folkmelodieën op het gehoor, maar staan open voor uitstapjes naar andere genres. Via deze melodieën gaan we genieten van het verfijnen van onze individuele vaardigheden. We onderzoeken hoe we een melodie of de baslijn op een meer expressieve manier kunnen spelen, en welke technieken hiervoor nodig zijn. Daarnaast ontwikkelen we onze begeleidingsskills, met speciale aandacht voor de dansbaarheid van de muziek. We scherpen ook onze arrangeertechnieken aan: hoe kunnen we variëren, hoe kunnen we een eenvoudige tweede stem toevoegen, en welke tools hebben we nodig om kleine improvisaties te maken? Zowel individueel spel als samenspel zullen uitgebreid aan bod komen.

  • diatonisch accordeon met 3 rijen

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, eventueel pen en papier

Wim Claeys

Wim is Gentenaar, cabaretier, muzikant en folkzanger. Zijn liefde voor muziek zit er al van jongs af in. Hij groeide op in een familie waar dialect spreken als een erezaak werd beschouwd en luisterde al vroeg naar de platen van Romain De Coninck en Walter De Buck. Toen hij in 1996 terugkwam na een studie folkmuziek in Zweden richtte hij de band Ambrozijn op. Een paar jaar later startte hij Boombal op. Voor zijn carrière als zanger en verteller kreeg Wim de Walter De Buckprijs en hij werd hij verkozen tot Strafste Muzikale Gentenaar. Hij is ook gekend als cabaretier met shows als Zwartzak en Queens en als bezieler van het Gentse kinderkoor De Stemband.

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle video’s van vorig jaar op YouTube