sessie hakkebord gevorderden

  • maximum 14 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor ervaren hakkebordspelers die in staat zijn om hun eigen instrument te stemmen, of ervoor kunnen zorgen dat het instrument gestemd wordt. Hoewel het een voordeel is als je noten kunt lezen, is dit geen absolute vereiste.

  • Je hebt een basiskennis Engels nodig om de sessie te kunnen volgen.

Mark leert je een selectie van Amerikaanse Old Time en Bluegrass tunes en laat je zien hoe je ze in de juiste stijl kunt spelen, zodat je ook als een Amerikaan kan klinken. Daarnaast ontdek je hoe je je muzikale ideeën kunt omzetten in arrangementen voor folkmelodieën en hoe je ze kunt transformeren tot indrukwekkende showstukken. Op deze manier kunnen eenvoudige tunes evolueren tot complexe en goed doordachte meesterwerken. Verder leer je hoe je net als een piano kan spelen door baslijnen en akkoorden aan melodieën toe te voegen. Dit is Marks kenmerkende speelstijl, waarvan hij graag z’n geheimen deelt. Hoe kan je klinken als een pianist met volle akkoorden in een aantal eenvoudige stappen.

  • hakkebord met hamers, stemsleutel

  • pupiter

Mark Alan Wade

Mark Alan Wade, geboren en getogen in Ohio, Verenigde Staten, is een veelzijdig muzikant die optredens verzorgt in heel Europa, Azië en Noord-Amerika. Hij is bedreven in het bespelen van verschillende instrumenten, waaronder het hakkebord, mountain dulcimer, trompet en tin whistle. Na het behalen van zijn master- en doctoraatsdiploma in muziek aan de Ohio State University, heeft hij meer dan 30 jaar ervaring op de hammered en mountain dulcimers. Zijn unieke stijl combineert klassieke precisie en techniek met het traditionele dulcimer-spel, waarmee hij Keltische en wereldmuziek tot leven brengt en bekende klassieke stukken authenticiteit verleent. Mark heeft al 10 publicaties op zijn naam staan over het instrument, variërend van technische handleidingen tot Ierse ornamentatie. Hij geeft verschillende online muzieklessen en is betrokken bij diverse muziekfestivals, zoals het North-East Ohio Hammered Dulcimer Weekend en het QuaranTUNE Dulcimer Festival. Voor de eerste keer zal hij ook een sessie leiden in Gooik.

Een terugblik op de sessie van vorig jaar!

  • bekijk alle video’s van vorig jaar op YouTube