1. chromatisch accordeon ▷ Elke De Meester

Sessie chromatisch accordeon

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor gevorderde accordeonisten die vlot noten kunnen lezen en minstens vijf jaar speelervaring op chromatische accordeon hebben. Een basiskennis van muziektheorie hebben en ervaring met op het gehoor spelen zijn een pluspunt, maar geen vereiste.

Accordeon is een enorm veelzijdig instrument en dat zet Elke maar al te graag in de verf. We leren melodieën spelen op gehoor en gaan ook dieper in op begeleidingen: harmonisaties, tweede stemmen, grooves door middel van balgtechniek en articulatie. Naast zichtlezen van partituren is er eveneens ruimte voor improvisatie. Kortom: we maken samen prachtige muziek op het mooiste instrument ter wereld!

🛠️ pen & papier voor notities, smartphone of ander apparaat om foto’s van bordschema’s en geluidopnames te maken. Geef bij je inschrijving door welk type klavier je juist bespeelt (do1 / do2 / do3 / pianoklavier).

Elke De Meester

© Mattias De Smet

Elke ontdekte al heel vroeg de chromatische accordeon en kreeg tijdens haar tienerjaren de liefde voor folkmuziek stevig te pakken. Ze behaalde later diploma’s aan LUCA School of Arts van master in de muziek, master in de kamermuziek en de specifieke lerarenopleiding. Je kan haar op het podium zien als vaste accordeoniste bij Broes, Faran Flad, het duo EveryGoodie samen met haar partner Jeroen Goegebuer en vroeger bij Surpluz. Daarnaast speelt ze nog Franse chansons en musettes bij het trio Les Invités, trekt en duwt ze bij een bluegrassband, brengt ze klassieke kamermuziek in duo met violiste Joke Van Tilborg en treedt ze ook solo en in tijdelijke projecten op, vb. de theatervoorstelling Sonderlich en Zonen van Theater Tieret. Ze toerde een halfjaar door Amerika met Cirque du Soleil voor de voorstelling Kurios. Ze nam zelf al vijf keer deel aan Ethno Flanders en is er dit jaar voor het eerst artistic leader.

🔗 Website
🔗 Facebookpagina

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Elke De Meester contacteren.