3. diatonisch accordeon halfgevorderden ▷ Hilke Bauweraerts

Sessie diatonisch accordeon halfgevorderden

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor halfgevorderde accordeonisten die hun instrument al voldoende beheersen en vlot een eenvoudige melodie met bassen op gehoor kunnen aanleren. Het is een pluspunt als je de namen van de bassen kent. Verdere kennis van notenleer is niet noodzakelijk, aangezien we zonder partituren zullen werken.

We leren mooie folkmelodieën op gehoor spelen en schuwen een uitstapje naar andere genres niet. Aan de hand van deze tunes verdiepen we ons verder in bepaalde aspecten. Hoe kunnen we ze mooier spelen? Welke techniek is hiervoor nodig? Hoe kan ik deze melodie begeleiden? Hoe kan ik zelf een eenvoudige tweede stem maken? Welke tools heb ik nodig om iets kleins te improviseren? Ook besteden we aandacht aan de dansbaarheid. Hoe begeleid ik een scottisch, mazurka,…? Zowel het individuele spel als het samenspel komen zeker aan bod.

🛠️ diatonische accordeon in stemming G/C (sol/do) (voordeel: gedraaide 5de knop = trekkende sol, duwende la), opnameapparaat of smartphone, eventueel papier en schrijfgerei

Hilke Bauweraerts

© Tyrr

Hilke begon op haar 15de als autodidact diatonische accordeon te spelen. Ze kreeg de typische folkmelodieën in de vingers en niet veel later begon ze zelf nummers te schrijven en te bewerken. Ze studeerde muziektherapie aan LUCA School of Arts in Leuven en leerde nieuwe technieken op accordeon tijdens stages bij o.a. Didier Laloy, Martin Coudroy & Anne Niepold. Hilke is een zeer creatieve muzikante met een stevige portie durf, die alles uit de kast zal halen om nummers met de juiste energie te brengen. Momenteel speelt ze in binnen- en buitenland met Aidreann, Duo Bauweraerts Van Hees, Duo Brabants Bauweraerts en vroeger bij Sakura. Daarnaast geeft Hilke les op de muziekacademie van Herentals.

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Hilke Bauweraerts contacteren.